Társadalmi szerepvállalás

A Replant Cégcsoport elkötelezetten nyújt anyagi segítséget egészségügyi és rászoruló betegeket támogató alapítványoknak, országszerte.

A Replant 4 Care Kft. (akkor még Replant-Cardo Kft.) piacvezetőként azzal a céllal hozta létre a Fiatalkorú Sztómások Esélyegyenlőségéért Alapítványt 2003 decemberében, hogy támogatást és segítséget nyújtson a fiatalkorú, 18 év alatti sztómaviselőknek a társadalomba, az egészséges gyermekek közé történő bekapcsolódáshoz, elősegítse felzárkóztatásukat, valamint fejlődésüket hosszú távon szolgáló támogatást nyújtson. A díjak odaítéléséről 5 fős, független Kuratórium döntött.

Az Alapítvány tevékenységét egészen 2016-ig bezárólag folytatta.

Magyarországon ma kb. 250-300 főre tehető a sztómaviselő fiatalok száma. A sztómával élő gyermekek sok esetben magántanulók a gyakori kórházi kezelések miatt, illetve közlekedésük sem mindig akadálymentes. A munka világába sok esetben otthonukból lépnek be, ezért fontos számukra a minél magasabb szintű számítástechnikai szaktudás megszerzése is.

A pénzjutalmat - a fent leírtaknak megfelelően - díjazottjaink az alábbi célok elérésére fordították: mindennapos tanulmányok folytatásához, különféle tan- és sporteszközök beszerzésére, jogosítvány megszerzésére, nyelvtanfolyamon való részvételre, számítástechnikai eszközök beszerzésére. A gyógytorna, a tánctanulás és az úszásoktatás szintén a teljesített kívánságok sorát gyarapította.

Az egymillió forint összegű fődíjak mellett kiosztott alapítványunk különdíjakat is, olyan fiataloknak, akik elmúltak 18 évesek, ám úgy gondoltuk, erőfeszítéseikért, céljaik megvalósulásához egyénileg anyagi támogatást érdemelnek.

Az esélyegyenlőség megteremtésének céljából közel több mint harminc fiatalt összesen közel húszmillió forinttal volt lehetőségünk támogatni.

FKSZE

 

8 oldal Dijatado kep C 2011 tavasz

Díjátadó